About

Onze visie

Wij zien Make My Day als een toegankelijk retailconcept met een unieke identiteit.

We creëren dit door fijne stylist(e)s in onze winkels die perfect bij ons passen en jou op je gemak laten voelen. We vinden het ontzettend leuk dat je langskomt en dat willen we ook laten blijken. Toegankelijkheid betekent voor ons ook dat ons assortiment betaalbaar moet zijn. Daarnaast zijn we achter de schermen altijd op zoek naar nieuwe items die goed bij onze eigen identiteit passen. Dit laten we jullie dan weer graag in ons eigen jasje zien, door onze styling in de winkels én social media.

Onze missie

We hopen bezoekers te helpen om hun eigen stijl te ontdekken en bij de Make My Day community te betrekken. Hopelijk voelt het voor jou ook zo als je één van onze winkels binnenloopt. We vinden het ontzettend leuk als we jou kunnen uitdagen om iets anders te proberen, of het nou om een outfit gaat, je muzieksmaak of iets in je huis. Maar het moet wel bij jóuw stijl en smaak blijven passen, het zal een verlengde daarvan zijn. Op die manier pas je bij onze Make My Day familie, maar blijf je op de eerste plaats helemaal jezelf!

Start van Make My Day

Julie startte in maart 2014 Make My Day (toen nog Women en Men in één). Haar idee was ontstaan omdat ze zelf gestudeerd en gewerkt had in de mode- en interieurbranche en dit altijd een perfecte combinatie vond. “Als je van een bepaalde modestijl houdt, kan een bijpassende interieurstijl daar heel goed op aansluiten, in een winkel zullen deze aspecten elkaar alleen maar versterken.” Vanuit dat idee was Make My Day geboren. Met het uitwerken van het plan, kwamen daar al gauw accessoires, sieraden, boeken, gadgets en kaarten bij. De sfeer en beleving van Make My Day was bedacht.

Jan studeerde in die tijd nog, maar ging altijd mee met inkoop van de mannencollectie om Julie te adviseren én stond elke zaterdag samen met Julie in de winkel. Nadat hij was afgestudeerd, ging hij 2 maanden naar New York. Toen hij terugkwam was het besluit al snel gemaakt dat Jan bij Make My Day zou komen werken en na een jaar was hij mede-eigenaar.

In het eerste jaar van Make My Day bevond zich in het winkelpand ook nog een lunchcafé en kapsalon. Het idee was een totaalconcept dat op deze manier meer mensen zou aanspreken dan alleen een winkel. Helaas bleek het lunchcafé niet rendabel genoeg te zijn en is dit na 1,5 jaar gestopt. De kapsalon heeft nog tot eind 2017 bij Make My Day gezeten en is uiteindelijk verhuisd naar de Lange Hezelstraat. Op deze manier kreeg de winkel steeds meer ruimte en is het assortiment ook zeker verdubbeld.

In maart 2018 startte Jan en Julie aan de overkant van het huidige pand Make My Day Men en was daarbij dus ook Make My Day Women geboren.

Oktober 2019 kwam daar een derde pandje bij, naast Men en tegenover Women. De accessoires liepen zo goed bij Women dat Julie en Jan hier potentie in zagen om dit uit te breiden. Daarnaast was er vanaf december 2018 een kantoor voor Make My Day in de Groenestraat, maar eigenlijk werd er naar een plek dichterbij gezocht. Zo ontstond Make My Day Atelier, een plek waar je accessoires kunt shoppen en tegelijkertijd de creatieve broedplaats van Make My Day.

Toekomst Make My Day

Wij hebben niet de ambitie om in iedere stad een Make My Day winkel te openen. Daarvoor zijn we te perfectionistisch en Nijmegen heeft zo’n speciaal plekje in ons hart. Wél willen we onze klanten buiten Nijmegen wat vaker kunnen helpen. Daarom zijn we achter de schermen druk bezig met een leuke webshop die perfect aansluit op onze winkels en de service die we daar bieden. Stay tuned.

Als we verder naar de toekomst kijken, zouden we het “merk” Make My Day graag willen uitbreiden. Meer eigen producten, een eigen stijl die steeds meer wordt uitgedacht… dromen… je moet ze hebben, en we werken er hard aan. Vind je het leuk om meer te zien van ons proces achter de schermen? Bekijk dan onze IGTV's op Instagram!