Skip to content

Porch People

Porch People (Iris van Hees)

http://www.porchpeople.nl/
https://www.facebook.com/Porch-People-193928350654791/?fref=ts
https://www.instagram.com/porchpeople/

1. Stel jezelf eventjes voor, wie ben je en wat doe je?
Hoi! Ik ben Iris van Hees, ooit geboren in Bladel & Netersel.. Waar? Dat dus. Ergens in Brabant. 23 jaar en 2 studies later startte ik mijn eerste onderneming: Porch People in het centrum van Nijmegen. Ik heb de winkel vijf jaar lang met veel plezier gedraaid.

2. Hoe ziet een dag van jou eruit?
Sinds een half jaar zien mijn dagelijkse handelingen er best anders uit. 6 maanden geleden heeft Porch People haar deuren namelijk gesloten. Sindsdien besteed ik al mijn tijd aan mijn andere onderneming: UNICULT AGENCY. Binnen dit werk houd ik mij bezig met het zoeken naar een connectie tussen bedrijven & de merken die ik vertegenwoordig. Ook houd ik mij bezig met het bedenken en uitvoeren van creatieve concepten voor derden. Ik reis drie keer per week naar Amsterdam, waar mijn showroom zit. Hier ontvang ik dagelijks klanten. Ook ben ik veel onderweg. Heerlijk!

Natuurlijk moet er ook vintage worden ingekocht voor Make My Day. Dit vind ik zo leuk om te doen! Vintage is nog altijd mijn grote liefde en zal dat altijd blijven.

3. Waarom heb je ervoor gekozen om een onderdeel te worden van Make My Day?
Eigenaresse Julie heeft een verleden in de styling. Ze kwam wel eens in de winkel om iets te lenen. Op een gegeven moment kwamen we op het idee om samen te werken. Een soort liefde op het eerste gezicht was het! We voelen elkaar heel goed aan en denken veel hetzelfde over handelingen die je moet verrichten om iets te kunnen bereiken. Toen Julie mij vroeg of Porch People een onderdeel wilde worden van een conceptstore genaamd Make My Day, heb ik geen moment getwijfeld!
4. Hoe ben je gestart met Porch People?
In 2010 ben ik een webshop gestart. Nee, wacht eens even. Het begon allemaal natuurlijk met het bedenken van een naam! Dat was me toch een gedoe. Zoveel leuke ideeën! Toen de naam eindelijk bekend was, ging de webshop in de lucht. Het was heel leuk om een webshop te beheren maar hoe zou het dan zijn om een fysieke winkel te hebben? Ik besloot Funda af te struinen voor een pandje. Na een paar bezichtigingen kwam ik uit op de Kannenmarkt 19. Met twee verdiepingen. Hmm… wat zou je boven kunnen doen dan? Een kapsalon! Ik belde direct mijn vriendinnetje op om haar het idee voor te stellen. Nog geen maand later was het contract getekend.

5. Wat moet Porch People volgens jou uitstralen?
Volgens de urban dictionairy betekent Porch People: “mensen die de hele dag zitten te chillen op een veranda. Kijken hoe de dag zich ontwikkelt, met als hoogtepunt een ijscowagen die voorbij komt”. Die vibe wilde ik ook neerzetten. Mega relaxed. Je hoeft niet per se iets, de producten zijn betaalbaar, leuk en onderscheidend van de rest van je garderobe. Zo vaak kwamen vrienden en kennis dan ook langs om bij ons

voor op het bankje een koffie’tje te drinken of te lunchen. Echt tof, ik mis dat echt!!

6. Heb je nog dromen voor Porch People?
Dromen heb ik niet echt, wel kleine ideeën. Een belangrijke ding voor Porch vind ik dat het zijn identiteit niet verliest. Binnen het ondernemerschap moet je meegaan met de tijd, jezelf & je bedrijf blijven ontwikkelen en innovatief zijn. Anders haakt naar verloop van tijd de afnemer af… Het is de kunst om dicht bij de identiteit te blijven van je bedrijf. Niet te veel te kijken naar je omgeving, wat zij doen maar doen wat past bij jou. En daar krachtig in zijn!

Wat betreft groei en toekomst: een tweede, derde of vierde shop in shop zou ik zeker wel willen!

Porch People is sinds 2011 dé vintage kledingwinkel in de oudste stad van Nederland: Nijmegen. Eigenaresse Iris van Hees selecteert speciaal voor liefhebbers van vintage kleding (zowel voor de vrouwen als voor mannen!) de mooiste items voor in haar eigen winkel op de kannenmarkt 19 én natuurlijk voor bij Make My Day.

Porch People zoekt kleding van kwaliteit, met draagbaarheid en boven alles: stijl! Met ieder kledingstuk wil Porch People een klein stukje geschiedenis doorgeven, een stukje geschiedenis dat door middel van kleding wordt geïntroduceerd in de hedendaagse mode en tijd. Of je nu op zoek bent naar een jaren 70 jurk, Levi’s shorts of de mooiste plooirokken: De steeds wisselende collectie van Porch People zorgt ervoor dat jij er als individu uitspringt met je stijl!