Skip to content

Reece Individual

Reece Individual (Kim Rakim)

https://www.reeceindividual.com/nl/
https://www.facebook.com/reece.individual/?fref=ts
https://www.instagram.com/reece_individual/

1. Wil je jezelf even voorstellen?
Ik ben Kim, sales representative van het label Reece Individual. Ik ben 39 jaar en werk nu bijna 2 jaar voor dit sports fashion merk. Ik kom zelf uit de sportbranche en heb ook mijn eigen sportzaak gehad in de sports fashion. Sport en vooral de combinatie sport en fashion heeft me altijd al erg aangesproken. Als ik mijn eigen zaak nog had, had ik Reece Individual dus zeker ingekocht

2. Hoe ziet jouw dag eruit?
Maandag is kantoordag bij ons. Dan komen we allemaal bij elkaar en hebben we verschillende meetings. Dan nemen we alles door, zoals de webshop, marketing, klanten, planning, styling, echt van alles dus. Daarmee zetten we eigenlijk de toon voor de rest van de week. Dinsdag tot en met vrijdag zijn we op pad. Dan gaan we naar klanten toe, zowel naar nieuwe als bestaande.

3. Waarom heeft Reece Individual ervoor gekozen een onderdeel te worden van Make My Day?
We zijn gaan rondkijken in Nijmegen en vonden Make My Day er echt uitspringen. We zijn in gesprek gegaan met het personeel en de eigenaren. Zij waren stuk voor stuk allemaal heel enthousiast over de winkel. Reece individual is een nieuw merk. Sport en fashion begint pas net op te komen. Als we het gaan verkopen in een winkel, moet er wel echt mee gewerkt worden. Er moet verteld worden waar het naartoe gaat met de mode en de toekomst en hier hebben we alle vertrouwen in bij Make My Day. Jullie zijn echt met het vak bezig en dus ook echt met het product. De winkel klopt gewoon met het merk.

4. Hoe is het merk Reece Individual gestart?
Onze manager is altijd de directrice geweest van Bestseller A/S, eigenaar van ketens zoals Vero moda. Zij heeft Reece Individual opgezet hier in Nederland, binnen het portfolio van het bedrijf Deventrade. Samen met designers van Deventrade heeft ze de eerste lijn neergezet.

5. Het merk is gericht op sport en lifestyle, doe je zelf ook aan sport?
Ja, ik doe aan boksen en crossfit. En met het hele team volgen we regelmatig een yogales ergens hier in de buurt. Al mijn sportkleding is van Reece Individual en ik draag ook veel dingen gewoon privé in het dagelijks leven.

6. Wat is volgens jou de ultieme tip voor een happy lifestyle?
Positief is wel het sleutelwoord. Wij zijn allemaal heel positief ingesteld. Positief blijven en genieten van de kleine dingen. Ook genieten van je werk. Je bent vaak zelf meer op je werk dan dat je thuis bent. Doen wat je leuk vindt, dat is denk ik wel “happy life”.

7. Wat is je favoriete combinatie binnen de collecties van Reece?
Op dit moment is het zeker de Hari Chino pants! Dat is een chino joggingbroek, maar dan wel fashionable. Hij is mooi te combineren met de Chaya Tee en de Lilias Hooded Blazer. Dat zijn de items die ik deze lente het fijnste vind. Ik kijk ook al erg uit naar de nieuwe collectie!

8. Waar komt de inspiratie vandaan voor de verschillende thema’s binnen Reece Individual?
Onze designers Kamille en Anne bedenken alles. Zij zijn heel creatief en gaan ook naar trendbeurzen en interieurbeurzen. Ze komen tot een thema, met een verhaal daar omheen en daar komt de collectie dan uit. De nieuwe collectie heeft altijd een link met de meest recente collectie, zodat klanten die al items van Reece Individual hebben gekocht, het goed kunnen combineren.

9. Zijn er nog dromen voor het merk?
Er is altijd genoeg te dromen! Het buitenland lonkt, maar we willen ons ook nog verder richten op fashion. Reece Individual is nog jong, dus we werken nog elke dag aan de naamsbekendheid. Het is altijd spannend als je een nieuw merk begint, om te zien of het aanslaat. Wij dromen er in elk geval van dat op een dag iedere sportieve dame het merk Reece Individual kent!