Skip to content

Amy

AMY HOFMANS

WHO?

“Ik ben Amy Hofmans, 24 jaar oud en ik heb een kapsalon (Make My Day Beautiful) in Make My Day.”

THE STORY BEHIND MAKE MY DAY BEAUTIFUL

“Ik wilde altijd al graag iets voor mezelf gaan beginnen. Een salon met de laatste trends, het beste voor je haar en aandacht voor de klant zodat de klant de deur uit gaat met een kapsel die echt bij hem/haar past. Ook heb ik grime en visagie gedaan, omdat ik het leuk vind om een totaal plaatje te kunnen creëren. Voor een feestje of een bruiloft kan ik dus het haar en de make-up verzorgen. Ik was bezig om te kijken hoe en waar ik zou gaan beginnen toen ik via via hoorde over een conceptstore die geopend zou worden door Julie. Dit leek me erg leuk en ben toen al snel met Julie in contact gekomen. Dit originele en versterkende concept sprak me erg aan, na een paar keer met Julie te hebben gekletst, besloot ik om hier mijn salon te beginnen. Het leek me leuk en afwisselend omdat je veel verschillende soorten klanten trekt en omdat ze toch sneller even iets kunnen vragen of zien waarmee ik werk dan in een gewone kapsalon. Daar loop je dan minder snel naar binnen. Het leuke is dat je elkaar kunt versterken.

In de salon werk ik met het merk Oway gebaseerd op natuurlijke producten. Hier zitten geen chemicaliën in en de verpakking is recyclebaar. Oway koopt van fairtrade netwerken en ontwikkeld eco-sustainable producten. “

BACKGROUND?
“Ik ben begonnen met de opleiding Make-up en Hairstylist. Hier leerde je alles over make-up en haar. Grimeren voor theater en films zoals kaalkoppen, wonden, special effects maken dat is wat ik vooral deed op deze opleiding. Maar ook gewoon een mooie make-up voor een feestje of bruiloft. Je leerde binnen deze opleiding ook het knippen kleuren opsteken en alles wat er bij kapper zijn komt kijken. Uiteindelijk heb ik mijn diploma behaald voor Make-up en hairstylist en mijn kappersdiploma. Naast mijn stage voor de kapper werkte ik daarna ook in een kapsalon en ben ik nog de complete opleiding hairstylist gaan volgen bij de B-academy omdat ik mezelf nog meer wilde ontwikkelen en me juist wilde onderscheiden.

WHY MAKE MY DAY?

“De gemoedelijke sfeer en persoonlijke contact die wij hier bij Make My Day hebben met de klant spreekt mij erg aan. Zowel bij mij in de salon als in de winkel willen wij uniek zijn, en in mijn geval een mooi natuurlijk kapsel creëren wat echt bij iemand past.