About

Julie startte in maart 2014 Make My Day (toen nog Women en Men in één). Haar idee was ontstaan omdat ze zelf gestudeerd en gewerkt had in de mode- en interieurbranche en dit altijd een perfecte combinatie vond. “Als je van een bepaalde modestijl houdt, kan een bijpassende interieurstijl daar heel goed op aansluiten, in een winkel zullen deze aspecten elkaar alleen maar versterken.” Vanuit dat idee was Make My Day geboren. Met het uitwerken van het plan, kwamen daar al gauw accessoires, sieraden, boeken, gadgets, kaarten etc. bij. De sfeer en beleving van Make My Day was bedacht.

Jan studeerde in die tijd nog, maar ging altijd mee met de inkoop van de mannencollectie om Julie te adviseren én stond elke zaterdag samen met Julie in de winkel. Nadat hij was afgestudeerd, ging hij twee maanden naar New York. Toen hij terugkwam was het besluit al snel gemaakt dat Jan bij Make My Day zou komen werken en na een jaar was hij mede-eigenaar.

In het eerste jaar van Make My Day bevond zich in het winkelpand ook nog een lunchcafé en kapsalon. Het idee was een totaalconcept dat op deze manier meer mensen zou aanspreken dan alleen een winkel. Helaas bleek het lunchcafé niet rendabel genoeg te zijn en is dit na 1,5 jaar gestopt. De kapsalon heeft nog tot eind 2017 in Make My Day gezeten en is uiteindelijk verhuisd naar de Lange Hezelstraat. Op deze manier kreeg de winkel steeds meer ruimte en is het assortiment ook zeker verdubbeld.

In maart 2018 startten Jan en Julie aan de overkant van het huidige pand Make My Day Men en was daarbij dus ook Make My Day Women geboren.

Oktober 2019 kwam daar een derde pandje bij, naast Men en tegenover Women. De accessoires liepen zo goed bij Women dat Julie en Jan hier potentie in zagen om dit uit te breiden. Daarnaast was er vanaf december 2018 een kantoor voor Make My Day in de Groenestraat, maar eigenlijk werd er naar een plek dichterbij gezocht. Zo ontstond Make My Day Atelier, een plek waar je accessoires kunt shoppen en ook eigenlijk de creatieve broedplaats van Make My Day.

Jan & Julie