Skip to content

Studio Kota

Studio Kota is dé plek voor Pilates in Nijmegen centrum. Een warme sfeer en bewust bewegen staan centraal. Claudia Penders verzorgt iedere week verschillende lessen in de Stikke Hezelstraat, onder de leukste winkel van Nijmegen: Make My Day.

Maar wat is Pilates nou eigenlijk? Pilates is een bewegingstechniek ontwikkeld door Joseph Pilates. Ademhaling, focus, controle en precisie zijn de basis voor deze lessen. Je focus in de les ligt op het sterker maken van je core (buikspieren), het verbeteren van je houding en bewegen vanuit een flow. Maar ook je concentratie zal groeien tijdens deze lessen. Bewust bewegen zorgt ervoor dat je jouw lichaam beter leert kennen en je zult ervaren dat je stresslevel zal dalen. Een heerlijke les voor mensen die meer kracht willen ontwikkelen, maar ook hun lichaam beter willen leren kennen!

Studio Kota is er voor iedereen die door middel van Pilates zijn/haar lichaam beter wil leren kennen en sterker wil maken. Vragen? Neem contact op via de contactpagina of stuur een e-mail naar claudia@studiokota.nl.

studio_kota_pilates_nijmegen_make_my_day_claudia_penders4

Claudia Penders  Tijdens mijn dansopleiding in Arnhem, kwam pilates, noodgedwongen op mijn pad. Een heftige rugblessure gooide flink wat roet in mijn dansdromen. Pilates is datgene, wat ervoor gezorgd heeft dat ik binnen een jaar weer 100% kon bewegen, en dit keer met lichaamsbewustzijn en kracht.

Na twee jaar fulltime les te hebben gegeven in dans, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en naar New York City te gaan. Daar volgde ik een fantastisch danstraject bij PeriDance en besloot ik mijn droom waar te maken: een pilatesbevoegdheid. Ik trainde maanden lang, heel intensief, bij Teri Lee Steele en behaalde in december 2012 mijn diploma.

Eenmaal terug in Nederland besloot ik meteen pilatesles te geven. Dat beviel zo goed, dat een eigen studio al snel een droom werd! Die droom ga ik nu waar maken. Studio Kota is de plek waar je terecht kan voor beweging vanuit lichaamsbewustzijn, waar we persoonlijke aandacht hebben voor jou en waar je een volledig tot jezelf kan komen. Inmiddels ben ik met een nieuwe opleiding begonnen, bij Suus Wilms van Pilates United. Waar ik wekelijks train om mijn pilateskennis te vergroten, om vervolgens die weer te kunnen delen bij jullie!

Hopelijk tot snel in Studio Kota!